• Kultuurisündmus

Kodavere rännuteede avamine

  • September 22, 2024 - September 22, 2024 @ 12:00 -
  • Alatskivi
Ole meie uudistega kursis

Kodavere kultuuripärandit saab nüüd avastada ka matkates – jalgsi, jalgrattaga või autoga. Kodavere rännuteed kujutavad endast 3 terviklikku marsruuti, mida läbides saab huvitavat infot nii piirkonna ajaloo, maastikupärimuse kui kirjanduslike kajastuste kohta.

22. septembril avamegi kahe juhendatud matkaga rännuteed.

Valikus on jalgsimatk koos retkejuhiga Alatskivil (ligikaudu 5 km) või retkejuhiga rattamatk marsruudil Alatskivi-Nina-Lahepera-Rupsi-Alatskivi (umbes 25 km, nii asfaltteed kui kruusateed). Tule oma ratta ja kiivriga! Vajalik on eelregistreerimine siin: https://forms.gle/bmktkPCB4nYueiCA7 (kuni 19.09.2024).

Kõik koos avame Kodavere rännuteed kell 12 Alatskivi matkaraja alguses, auto saad parkida Alatskivi kalmistu kõrvale.
Seejärel tutvustame rännuteid Navicup äpis, räägime Kodavere kihelkonna pärandist, joome teed ning sööme pirukaid ja asume teele – kes jalgsi, kes rattaga.

Alatskivi jalgsimatka juhib Peeter Kiuru, rattamatka Liivi muuseumi juhataja Mari Niitra ja arheoloog Krista Karro. Abiks on Navicup äpp.

Avamispäeva pikkus on jalgsimatkajatel ligikaudu kaks tundi, rattamatkajatel ligikaudu kolm tundi. Kes soovib, võib oma päeva pikendada Kodavere rännuteede teistel marsruutidel koos Navicup rakenduse abiga oma telefonis.

Matkal osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine (https://forms.gle/bmktkPCB4nYueiCA7).

Kodavere rännuteed said sisu ja näo Leader toetusmeetme abiga.

Korraldaja

Liivi muuseum

info@muusa.ee

Jälgi Sibulatee tegemisi
Liitu meie uudiskirjaga
Ole meie uudistega kursis
Filtreeri

Cart